...

Publicerat: 2011-02-28 20:12:34 Kategori: Allt 1 Kommentar(er)
tänkte lägga upp magbilder idag, men de får bli en annan dag då jag inte mått nå bra idag.
Jag trodde mitt illamående hade kommit tbx, men visade sig vara magsjuka!!! det har inte jag haft på flera år, och jag är helt slut i kroppen. nu verkar de ha lugnat sig, har fått i mig lite blåbärssoppa. innan ville jag inte ha någonting..
Så nu är det väl bara å vänta och se om Theodore får det, men man kan hålla tummarna för att han klarar sig, men magsjuka brukar man ju inte klara sig ifrån :/
ny vecka!

Publicerat: 2011-02-28 07:54:27 Kategori: Graviditeten (andra) 0 Kommentar(er)

Vecka 19 idag!

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.
<3

Publicerat: 2011-02-25 22:09:47 Kategori: Graviditeten (andra) 1 Kommentar(er)

försökte ta en bättre bild, så de inte vart någon bakrund med xD
sluta, lösen, fortsätta? jag blir galen!

Publicerat: 2011-02-25 09:36:50 Kategori: Allt 10 Kommentar(er)
Det är så tråkigt när folk inte ens kan säga grattis till att vi väntar andra barnet, och sen ska man vara inne på min blogg och snoka? dom jag trodde skulle säga något har inte gjort det. men dom jag verkligen inte trodde skulle göra det har gjort det?!

Jag funderar fortfarande hur jag ska göra med bloggen, om jag ska fortsätta eller inte. eller sätta lösenord igen kanske. har fått många läsare, men nästan inga kommentarer.
Det är kommentarerna som gör en sugen på att blogga, det vet ni va? :)

Nej, nu ska jag gå å leka med sonen, å ta en funderare på om jag ska fortsätta blogga, eftersom de bara är nyfikna personer som läser min blogg ;)


knodd <3

Publicerat: 2011-02-24 16:39:38 Kategori: Graviditeten (andra) 2 Kommentar(er)

Nu har jag sett våran andra bebis! Och det hon kunde se såg bra ut, och anledningen att jag blöder kan vara känslig livmodertapp (om de stavas så?) Men den lilla där inne lever iaf, å tur är väl det. Nu ska jag bara längta till den 8 mars då jag får se den igen :)
Och svar till alla som frågar: Nej vi kommer inte ta reda på könet!
ULTRALJUD IDAG!! :D

Publicerat: 2011-02-24 09:14:19 Kategori: Allt 3 Kommentar(er)
Idag är det äntligen Torsdag den 24 Februari! som jag har längtat, om två timmar ska det göras ultraljud, å jag ska få se den lilla knodden i magen för andra gången!
Jag hoppas jag får en bild, jag får säga att jag ska visa pappan. eftersom han inte kommer följa med! han följer med sen när det är rul ist :)

Efter ultraljudet ska jag å Theodore till öppna förskolan, Louise å Wilde ska även med, om det blir som vi har sagt :)

Jag hör av mig senare ikv hur det gick :)


tävlar

Publicerat: 2011-02-23 20:35:56 Kategori: Allt 1 Kommentar(er)

Jag tävlar hos MammaH!
kvällsbilder.

Publicerat: 2011-02-23 18:15:51 Kategori: Graviditeten (andra) 1 Kommentar(er)

kvällsbilder på magen. Nu är den lika stor som på morgonen tycker jag!
mamma kläder

Publicerat: 2011-02-23 13:19:13 Kategori: Allt 4 Kommentar(er)
När Theodore låg i magen hittade jag aldrig fina mammakläder, när jag väl tittade! det ända jag hade när jag väntade Theodore va ett par mammabyxor, och ett linne! båda har jag kunnat använda fast jag inte varit gravid, och det ser inte dumt ut.

Nu har jag hittat där det finns massa fina mamma kläder, till våren/sommaren, och jag är så sugen på en del av dom.

titta här om ni vill se.

använder/använde ni mamma kläder under graviditeten?
vart köpte ni dom?


17+2

Publicerat: 2011-02-23 08:42:00 Kategori: Graviditeten (andra) 2 Kommentar(er)

Vecka 17+2! (direkt på morgonen när jag vaknade!) är de någon skillnad sen förra veckan? Då jag va i vecka 16+3?
Villgott.

Publicerat: 2011-02-23 08:31:39 Kategori: Allt 0 Kommentar(er)
Nu va det ett tag sen jag skrev igen!
Men det har inte hänt så jätte mkt! Igår va vi till öppna förskolan en stund! men då va de inte lika kul som det brukar vara.
Men jag stannade kvar för att Theodore lekte å hade kul, å de är väl huvudsaken. Barnen där lekte inte snällt igår, å blir lite irriterad på att föräldrar inte har koll på sina barn, jag tycker inte att en tre åring ska knuffa en på ett år, Och ja, det va en som gjorde det på Theodore, för att han inte skulle gå in i ett "lektält".
Och en tänkte bära Theodore, en 4-5 åring, men då sa jag till henne. Hon tänkte bära honom till en vagn å sätta honom där. å en flicka höll på å kasta saker runt sig, å de fanns småbarn där!? Kan inte föräldrarna hålla lite koll då å då och titta vad dom gör? dom satt å drack kaffe hela tiden.. Och alla dessa barn som gjorde detta har jag aldrig sett där förut. Men ja bortsett från det så hade Theodore jätte kul.

Idag ska vi nog inte göra något, jag har ingen direkt lust att gå ut idag! när det visar sig vara minus 20 så vill man inte gå ut!
Men det få gärna bli Torsdag (imorgon) nu! Då ska jag få se våran andra lilla knodd! Som jag längtar! <3Theodore <3

Publicerat: 2011-02-23 07:55:45 Kategori: Theodore 12 - 15 Månader 0 Kommentar(er)
tävlar

Publicerat: 2011-02-21 12:36:19 Kategori: Allt 0 Kommentar(er)

tävlar hos http://dinarasblogg.blogspot.com om priser från bambino,mam :)
ny graviditetsvecka.

Publicerat: 2011-02-21 07:18:34 Kategori: Graviditeten (andra) 1 Kommentar(er)

Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 0 fulla dagar (v17+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Sön 31 jul 2011
Du har 160 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.

Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

 


 

jag har nu kommit en bit in i graviditeten, och det känns jätte bra! Och på Torsdag blir det ett ul här i Ludvika å se hur den mår. å sen blir det rul den 8 mars. Ska bli kul å se den lilla därinne. För någon dag sen när jag skulle lägga mig så kom det två rejäla rörelser. man kände det jätte tydligt. Så det va inga små "fisksprattel". :)hjärtat!

Publicerat: 2011-02-20 18:46:38 Kategori: Theodore 12 - 15 Månader 0 Kommentar(er)

Design by
Wildasmami