Troy 11 dagar gammal <3

Publicerat: 2011-08-31 16:57:00 Kategori: 2 Kommentar(er)

img_8723 (MMS)

Troy 11 dagar gammal <3
<3

Publicerat: 2011-08-29 09:34:40 Kategori: Allt 3 Kommentar(er)

Storebror & Lillebror <3

 
lite nytt till pojkarna

Publicerat: 2011-08-28 19:34:45 Kategori: Shopping 1 Kommentar(er)

Jag älskar denna, så pojkarna fick en varsin :) Får hoppas att den passar Theodore bara, annars får man väl skicka tbx den.

Och sen fick Theodore två av dessa tröjor. :)
...

Publicerat: 2011-08-28 08:13:23 Kategori: Allt 2 Kommentar(er)
Vi har fått en snäll liten pojke, Troy sover för det mesta. Och gråter bara när han är hungrig. Igår åt han runt 20.00 sen sov han till klockan 01.00, va vaken en stund somnade om å vaknade vid 05.30. å sen somnade han om igen och sover fortfarande.
När Theodore va liten så åt han hela tiden, vilket inte blev så mkt sömn på nätterna. så det känns lite konstigt att Troy sover så mkt. Vilket även är skönt nu när Theodore är världens busigaste, Igår när vi var vid hans farmor hittade han på en färgburk! Kul tyckte Theodore å började måla balkongen och sig själv. Som tur var så gick det mesta färgen bort från både balkongen och kläderna.Idag va vi å beställde en ny soffa, å det ...

Publicerat: 2011-08-27 16:26:22 Kategori: 0 Kommentar(er)

img_2051 (MMS)

Idag va vi å beställde en ny soffa, å det fick bli den på bilden fast i svart.  Troy blir även en vecka gammal idag, det går så himla fort..
Lillebror & storebror <3

Publicerat: 2011-08-24 20:00:54 Kategori: Allt 4 Kommentar(er)

Jag älskar mina pojkar <3..

Publicerat: 2011-08-23 20:45:33 Kategori: Allt 2 Kommentar(er)
Som ni märker så kommer bloggen inte i första hand, vi har fullt upp med Theodore här hemma. Sen Troy kom ut så har hans trots blivit mkt värre. Men det kan man väl även förstå, det kan inte vara kul att helt plötsligt få dela sina föräldrar med någon annan.

Till en början vart Theodore inte alls glad över att få ett syskon, när vi kom och hämtade honom så ville han inte alls vara vid någon av oss, mig eller Olle. det va bara morfar som dög! och han såg ut att skulle börja gråta vilken sekund som helst.
Men nu börjar det gå bättre, Theodore är med å pussar på Troy, klappar honom och lite så. Det blir nog bättre med tiden skulle jag tro, man lär förstå hur Theodore känner.

Men Troy är iaf en lugn kille som oftast sover, han är dock mer vaken under natten. Så dessa nätter har jag fått sovit ungefär 4 till 5 timmar per natt, Han brukar somna vid tre tiden. Så jag hoppas att de ändras snart. För jag kommer nog aldrig orka vara uppe tills klockan 3 å gå upp tidigt varje dag.


Förlossningen med Troy!

Publicerat: 2011-08-22 08:03:20 Kategori: Förlossningsberättelse med Troy 8 Kommentar(er)
Under några dagar har jag haft många sammandragningar under dagarna, Men dagen innan beräknat va vi till mvc och barnmorskan tittade om det hade hänt något, men det hade det inte. Hon sa att hon trodde det kommer dröja ganska länge till innan bebisen kommer ut.

I Fredags hade jag haft som vanligt, sammandragningar hela dagen.
Men runt 21.00 på kvällen fick jag lite mer ont av sammandragningarna och fck ont i svanken mer å mer.
Dom kom väldigt sällan och gjorde inte alls så jätte ont, som dom ska göra.
När klockan vart runt 23.00 på kvällen kom värkarna på allvar. Jag låg å vred å vände mig i sängen.
Tillslut tog jag fram en värktimer för att titta hur ofta dom kom, och hur länge dom höll i sig.Som ni ser på bilden kom värkarna lite oregelbundet. Men när dom väl kom så höll dom i sig ganska länge.

Men jag försökte sova lite till, men det gick då inte alls bra.

Vid 04.30 tiden ringde jag in till förlossningen och berättade att värkarna kom med ungefär 5 minuters mellanrum. Och hon tyckte inte att jag skulle stanna hemma allt för länge till.
Så jag väckte Olle och berättade att värkarna hållt i sig hela natten och att vi ska åka in snart.
Så jag ringde min mamma & pappa som fick komma hit och ta Theodore å Dogge.

06.15 bar det iväg mot förlossningen i Falun.
Värkarna kom runt 5 minuter emellan fortfarande och gjorde ont. Men jag kunde hantera dom.

När vi kom till förlossningen fick vi en barnmorska som hette Sussie, Hon satte dit en ctg för att titta hur bebisen mår och hur ofta mina värkar kom.
Och dom va fortfarande runt 5 minuter emellan.

När vi gjort ctg en stund så undersökte hon mig för att titta hur mkt öppen jag var. Och jag va öppen 8 cm!! Men när värkarna kom så drog det ihop sig å blev 6 cm.
Men jag tyckte jag hade kämpat på bra hemma!

Hon frågade mig om smärtlindring, och jag ville inte ha något eftersom jag kunde hantera värkarna.

Sen fick jag ligga å vänta å vänta tills det skulle hända något. Vilket det gjorde ganska fort.
jag kände att det blev blött, förmodligen så gick vattnet lite smått.
Och efter det så vart värkarna väldigt plågsamma! det fanns inget "stopp", Dom höll i sig länge, å när en värk gav sig kom en ny. Så jag fick lustgas. Och precis när jag börjar med den så kommer krystvärkarna.
Så det va bara att börja krysta, Så efter 3 krystvärkar flög han ut! En liten pojke, med 10 tår å 10 fingrar.
49 cm och 3540g!
Namnet fick bli Troy.
Han bestämde sig för att komma ut på Olles födelsedag! Så han fick en väldigt fin födelsedagspresent.


Jag är glad över min förlossning, att det gick fort och att det gick bra.
När jag låg å krystade ut honom sa barnmorskan "du är som gjord för att föda barn", Vilket jag fick höra förra förlossningen också.


Äntligen!

Publicerat: 2011-08-20 21:11:35 Kategori: Graviditeten (andra) 5 Kommentar(er)
Theodore vart storebror klockan 09.10 imorse till en liten Troy!
Han va 49cm och vägde 3540g.
Han sover för det mesta, och är en väldigt snäll liten pojke.
<3busunge!

Publicerat: 2011-08-19 08:24:04 Kategori: Theodore 16-24 Månader 0 Kommentar(er)
Vaknade upp av ett ovanligt ljud, och insåg snabbt att Theodore gått in å våran lilla skrubb! Och ser sen att han lekt med toarullarna, som tur va så hade han inte öppnat varena rulle! men några st låg sönderrivna på golvet.
Han har nämligen börjat öppna dörrar, så direkt vi inte ser så är han vid någon dörr, och han passade väl på när vi sov.
Han har nämligen blivit en liten grabb som vägrar lyssna och bara hittar på massa bus!

Jaja, nog om det. går in i vecka 41 idag och ingen bebis än!


babbel

Publicerat: 2011-08-18 11:33:46 Kategori: Graviditeten (andra) 2 Kommentar(er)
Igår va vi hem till mina föräldrar efter mvc besöket. Och jag bestämde mig för att jag skulle ut och gå, Så jag Olle å hundarna tog oss en promenad in till Smedjebacken för att möta upp pappa som hade varit på jobbet. Jag kände att jag va riktigt duktig att jag ens orkade gå, men det gick kalas! Och för dom som inte vet så är det en bit att gå.

Inatt trodde jag faktiskt att den lilla ville komma ut, jag fick så ont av sammandragningarna. Men jag la mig på andra sidan å då gick det över, så ännu vill den inte komma ut, tråkigt nog. Men jag kan inte göra mkt mer än att vänta in det lilla livet, Som jag tkr ska bestämma sig för att komma ut å visa sig.

Många tror den kommer den 20/8, Och det datumet är Olle född, Så det är inte helt omöjligt. Men snart så måste den ut , för inne i min mage kan den inte leva i all evighet :)

Nu gör vi något så tråkigt som att tvätta..


18 Augusti idag, vart är du?

Publicerat: 2011-08-18 09:46:53 Kategori: Graviditeten (andra) 0 Kommentar(er)
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till beräknad förlossning.mvc besöket gick väl ganska bra! Hjärtljud...

Publicerat: 2011-08-17 14:32:10 Kategori: 1 Kommentar(er)

mvc besöket gick väl ganska bra! Hjärtljud: 145 sf mått: 37cm. Hon kände även efter om det hade hänt något , men livmodertappen va inte alls mogen. Men hon sa att som omföderska så kan det ändras på någon timme/dag. Men som det såg ut nu kan det dröja. Vilket jag även trott . Den kommer väl När den är redo, mer än så kan jag inte göra :)
gravidprat + dagen

Publicerat: 2011-08-16 20:25:04 Kategori: Graviditeten (andra) 3 Kommentar(er)
Lite roligt att folk jämt ska kommentera "du har inte uppdaterat din status idag, är du på förlossningen?" En skrev till och med för hur många timmar sen jag uppdaterade sist. Även om man inte bryr sig så mkt, att man egentligen bara tycker det är kul så blir man faktiskt stressad av allt tjat från alla håll å kanter, man märker det inte själv. men det är faktiskt jobbigt! när jag väntade Theodore så va det tjat hela tiden! å när jag sa ifrån att jag inte orkade höra allt tjat så fick jag som svar "men du lär väl förstå att folk är nyfikna å vill att du får ut den?" Men det är väl ändå jag som vill ha ut den mer än någon annan? det är min kropp som får stå ut med en massa! det är väl jag som är mest nyfiken? vi inom familjen?!
Förra graviditeten tyckte jag det va jätte jobbigt när folk frågade, och blev att må dåligt över det. Men denna gången tycker jag bara det är skrattretande att folk ens håller koll på hur många timmar jag inte uppdaterar min status på på facebook!
Visst man kan tro att jag åkt iväg pga det, Men ALLA måste inte skriva å fråga. jag lovar er alla som har min facebook! ni märker när jag åkt in! vem har tid å vara INLOGGAD på facebook när man ska föda barn? för inloggad på facebook har jag varit varje dag. Så ett tips! titta det först :)

Vet att jag kmr få massa kommenterar om detta, vilket jag fick förra gången. Men det är såhär jag tycker. och jag skulle aldrig tjata på någon i slutet av en graviditet, jag vet hur jobbigt det är! Den kommer när den kommer, mer kan man inte göra. För tro mig, jag längtar ihjäl mig tills den kommer ut! jag vill verkligen ha ut den. men det blir faktiskt inte bättre av att folk ska skriva å tjata hela dagarna.

Nog om detta, Idag fick vi besök av Louise å Wilde, Theodore va inte riktigt sig själv idag, han sprang direkt till Olle å la sig i knät när dom kom. sen har han varit lite blyg under hela tiden. han börjar väl komma upp  den åldern då han är blyg antar jag. Men det va trevligt iaf! :)
När dom åkte hem så åkte vi ut till Gonäs å hälsade på Theodores farmor. Där va han inte direkt blyg, då gjorde han nog mer eller mindre allt man inte fick göra. Bara massa tok i den där grabben nuförtiden ! :)
Gissningarna

Publicerat: 2011-08-16 11:56:50 Kategori: Graviditeten (andra) 1 Kommentar(er)

här kommer gissningarna:

Sandra: 12/8, pojke, 3420g och 51cm.
Martina: 18/8, Pojke, 3620g, 51cm
Jennifer: 19/8, Flicka
Louise: 20/8, flicka
Jennie: 20/8, Flicka, 3158g
Angelica: 20/8, pojke, 3700g, 51cm
marina: 20/8, Pojke, 3670, 51cm
Emma J: 21/8, Flicka, 3950g, 52cm
Emma: 21/8, pojke 3800g, 52cm
Louise v: 21/8, pojke, 3670g, 51cm
Sandra A: 21/8, pojke, 3500g, 50cm
Emmah: 21/8, Pojke, 3600g, 51cm
Natasha: 23/8, Flicka
Maja: 24/8, Flicka
Nathalie: 25/8, Flicka, 3613g, 50cm
Josefin: 25/8, Pojke, 3620g, 51cm
Emma J: 26/8, Flicka, 3950g, 52cm
Nikita: 30/8, Flicka, 4570g, 52 cmOm du vill gissa så har du fortfarande chansen!
Kommentera med ditt namn, ev. bloggadress, datum, kön, ev. vikt å längd!
Design by
Wildasmami